Mate Mandić and Mateo Vidović are new Široki players

Thursday, 06. August 2020 at 10:48

Široki have agreed on cooperation with two youngsters Mate Mandić and Mateo Vidović.

Mateo Vidovic (Photo: ABA League/Marin Susic)

Mate Mandić is covering the shooting guard position. In his career he used to be playing for Cibona, Vrijednosnice Osijek and Zabok, while last season he played for Škrljevo, averaging 11.4 points, 3.7 assists and 2.2 rebounds in 31 minutes spent on court per game.

“I am looking forward to coming to Široki and I am glad that I will be representing it. I have been following Široki since I was a little kid and I know where I am coming and how big club with great tradition it is. I am looking forward to adapting in the best possible way and to helping the club to reach the best possible results in the ABA League 2,” Mandić stated after signing the agreement.

Mateo Vidović is a point guard and U20 Croatian international. He has made his first basketball steps in Dubrovnik, but also played for Cedevita. He spent his last season at Bosco, averaging 11.2 points, 4.5 assists and 3.8 rebounds in 30 minutes spent on court per game.

“I am looking forward to playing for such a great club with rich history and tradition. We are a young team and I expect to be able to cope with all of the challenges this season. I hope that we would make the best possible result in the ABA League 2 and that the fans will come to support us in great numbers in case this virus situation gets better,” Vidović added.

---------------------

Mate Mandić i Mateo Vidović novi igrači Širokog

Široki dogovorio je suradnju sa mladim košarkašima, Matom Mandićem i Mateom Vidovićem.

Mandić (Zagreb, 1998 godište, 197 cm) igra na poziciji beka šutera. U karijeri je nastupao za Cibonu, Vrijednosnice Osijek i Zabok, a prošle sezone je igrao u Škrljevu s prosjekom od 11,4 poena, 3,7 asistencija i 2,2 skoka za 31 minutu po utakmici.

"Radujem se dolasku i drago mi je što ću u novoj sezoni predstavljati Široki. Pratim Široki od malih nogu i znam gdje dolazim i koliko je veliki klub s tradicijom. Očekujem da ću se prilagoditi na najbolji mogući način i pomoći klubu napraviti što bolje rezultate u ABA ligi 2," izjavio je Mandić nakon potpisa ugovora.

Vidović (Dubrovnik, 1999 godište, 194 cm) igra na poziciji organizatora igre, i mladi je hrvatski reprezentativac. Ponikao je u Dubrovniku, a igrao je i u Cedeviti, prošlu sezonu je igrao u Boscu s prosjekom od 11,2 poena, 4,5 asistencije i 3,8 skokova za 30 minuta po utakmici.

"Veselim se dolasku u tako veliki klub sa bogatom povijesti i tradicijom. Mlada smo ekipa i očekujem da ćemo se nositi sa svim izazovima u sezoni i ostvariti što bolji uspjeh u ABA ligi i da će podrška navijača biti u što većemu broju, naravno ako se ova situacija s virusom popravi," dodao je Vidović.

>