Maj Kovačevič joins Gorica

Tuesday, 04. August 2020 at 12:37

ABA 2 newcomers Gorica have completed a major transfer as they penned a deal with 30-year old shooting guard Maj Kovačevič!

Maj Kovacevic (Photo: Split/Ivica Cavka)

ABA 2 newcomers Gorica have completed a major transfer as they penned a deal with 30-year old shooting guard Maj Kovačevič!

Kovačevič started his pro career in his hometown club Krka for which he played from 2006 to 2010 and then in the 2017/18 season. He also played for Zlatorog Laško, Geoplin Slovan, Nitra, Komarno, Pagrati Athens, Široki, Helios Suns, Zadar, while he spent the last two years in Split.

In the previous season, he averaged 6.2 points, 1.3 rebounds and 0.5 assists per match in the 2019/20 ABA 2 championship.

“I am very happy that I joined Gorica as this is the beginning of my new basketball chapter. Gorica will play in the ABA League 2 in the following season which is a big challenge for me and one of two reasons why I chose Gorica for my next club. The second reason is head coach Josip Sesar! I am looking forward to work with him and I believe he will help me improve my game,” said Kovačevič.

Gorica also announced that they are still active on the transfer market and that they are looking to sign more new players.

------------------------

Maj Kovačevič u Gorici

Veliko pojačanje za Goricu! Stigao Maj na početku kolovoza!

Maj Kovačevič (30), slovenski bek šuter koji je u karijeri nosio i dres Zadra, Splita, Krke, novi je igrač KK Gorice. Njegovim dolaskom najavljene su još veće ambicije velikogoričkoga kluba koji je i dalje aktivan na tržištu – traže se još dva ili tri igrača za popunu sad već vrlo zanimljivog rostera

E, sad već to počinje izgledati vrlo ozbiljno! S trećim danom kolovoza, vjetrovitog i kišnog, u Veliku Goricu stigao je Maj. Novo pojačanje košarkaša Gorice za povijesni iskorak u regionalnu ABA ligu 2 novi baš takvo ime – Maj Kovačevič je 30-godišnjak iz Novog Mesta, Slovenac, bek šuter, a dolazi iz Splita.

– Jako sam zadovoljan što sam se dogovorio s Goricom, nadam se početku jedne moje nove košarkaške priče, ali i svemu što čeka klub u ovako važnoj sezoni. Ide se u ABA ligu 2 i to mi je velik izazov, jedan od dva glavna razloga zbog kojih sam odabrao Goricu. Drugi je Josip Sesar! Veselim se radu s njim, vjerujem i napretku, jer riječ je o odličnom treneru, s kojim klub može napraviti novi korak u svom razvoju – rekao je Maj nakon što je potpisao ugovor.

Karijeru je Kovačevič započeo u Geoplin Slovanu, pa 2012. iz Slovenije preselio u Slovačku, igrao prvo za Nitru, pa onda za Komarno, a zatim završio u – BiH! Nakon sezone u Širokom dobio je priliku u Zadru, pa iz njega otišao opet kući, u Helios Domžale. Tamo je parao mrežice do odlaska u Krku, da bi na koncu niza završio u Splitu. Dakle, igrač je to s ozbiljnom košarkaškom biografijom, s puno minuta u prvom razredu regionalne košarke, sa sezonama u kojima je trice šutirao sjajnih 49 posto… Ukratko, pravi igrač, veliko pojačanje za Goricu.

Imao je prošle godine i tešku ozljedu, dugo je pauzirao, no sad je potpuno zdrav i spreman, gladan košarke.

– Ma jedva čekam da krenemo! Okupljamo se 6. kolovoza, a ja ću se na pripremama pojaviti potpuno spreman. Oporavak od ozljede trajao je dugo, ali sve je prošlo po najboljem mogućem planu i u prosincu sam se vratio na parket. Dogovor je bio da igram u nešto manjoj minutaži, ali ispalo je da sam igrao dosta… Dakle, vratio sam se, spreman sam – kaže Maj.

U Velikoj Gorici, na malo više od sat vremena vožnje od njegova Novog Mesta, Kovačevič će biti dio jedne potencijalno vrlo zanimljive priče. Josip Sesar i direktor Ljubo Prgomet slažu vrlo ozbiljnu momčad, koja sad već ima prilično jasne konture…

Na jedinici je Gorica pokrivena Bornom Kapustom i Matom Kalajžićem, šuterski par su Ivan Majcunić i Maj Kovačevič, na četvorci su Ante Mašić i Lovro Mazalin, na petici je Marko Baković. Jasno je, dakle, i na kojim će se pozicijama Gorica još pojačavati do početka sezone, ali dolazak Kovačeviča je zapravo konačna potvrda da i ozbiljni igrači iz regije prepoznaju da se u Velikoj Gorici gradi jedna sjajna priča.

– Zadovoljan sam, ovo je odlično odrađen posao uprave, dobili smo pravo pojačanje, ubojitog šutera, čovjeka koji može pokriti više pozicija, čovjeka koji je igrao košarku na visokom nivou… Radimo na još nekim pojačanjima, a ja se nadam da ćemo već do četvrtka, do početka priprema, završiti još možda i dva igrača – najavio je trener Sesar.

Dočekat će Kovačeviča i neka poznata lica, jer s Mazalinom je igrao u Zadru, s Kalajžićem u Splitu… A tko će ga još dočekati, koja su to dva ili tri igrača koji će zaokružiti gorički roster za velike stvari, doznat ćemo uskoro.