Tadej Ferme is coming to Helios Suns

Wednesday, 01. July 2020 at 20:45

Another transfer has occured from Rogaška to Helios Suns. Tadej Ferme is the new Domžale sharp-shooter.

Tadej Ferme (Photo: MZT Skopje Aerodrom/Petr Stojanovski)

Tadej Ferme is coming to Domžale from Rogaška Slatina, where he has been averaging 14.2 points and 3.4 assists in the ABA League 2. He is an experienced guard, that has already 13 senior seasons behind him, having become also the ABA League 2 champion with Koper Primorska a year ago.

Tadej Ferme told as he agreed on cooperation with the Suns: “I eagerly wait for the season to start and I am happy to be a member of the Domžale squad. I have always felt excellent in Domžale and I believe that we will be cooperating successfully.”

---------------------

V Domžale prihaja Tadej Ferme

Še do enega košarkarskega prestopa je prišlo na relaciji Rogaška Slatina – Domžale. Za zadete mete z razdalje bo skrbel 28-letni slovenski ostrostrelec Tadej Ferme.

Tadej Ferme (1991, 186 cm) se v Domžale seli iz Rogaške, za katero je v Ligi ABA 2 v minuli sezoni v povprečju beležil 14,2 točke in 3,4 podaje na tekmo še za odtenek uspešnejši. Gre za izkušenega branilca, ki ima za sabo že 13 članskih sezon, v dresu Primorske pa je osvojil tudi naslov državnih prvakov, dva Pokala Spar, en Superpokal, ter Drugo Ligo ABA.

Tadej Ferme je ob prihodu k Helios Suns povedal: “Komaj čakam, da se košarkarska sezona spet začne in vesel sem, da bom del domžalske ekipe. V Domžalah sem se vedno dobro počutil, verjamem pa, da bomo tudi uspešno sodelovali.”

>