Gregor Glas - newest addition to Dynamic VIP PAY roster

Friday, 25. October 2019 at 13:05

Gregor Glas has penned a deal with the club from Belgrade. 

Gregor Glas (Photo: Sixt Primorska/Ziga Mikeli)

The most recent reinforcement of Dynamic VIP PAY is young Slovenian national team player Gregor Glas. Gregor spent the pre-season period with Dynamic and signed his first pro contract yesterday. He is 18 years old, 198cm tall small forward who won the bronze medal at the European Championships in Greece this season with the U18 national team of Slovenia and was the team top scorer with an average of 14.4 points per game. He also made his debut as a 17-year-old for the senior Slovenian national team.

“I am delighted to join Dynamic, a club that has excellent conditions for the development of young players, which was one of the main reasons for my decision to move here. I am grateful to the management and the coach for their confidence and I will do my best to make the most of this opportunity. I think we have a very interesting and quality team, we understand each other well and soon we will be a tough opponent to all the teams ABA2. I can’t wait to stand on court side by side with my new teammates, “said the latest Dynamic member.

----------------

Gregor Glas potpisao ugovor sa Dinamikom

Najnovije pojačanje Dinamika je mladi slovenački reprezentativac Gregor Glas. Gregor je prošao pripreme sa Dinamikom i juče je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor u karijeri. U pitanju je

18-godišnj, 198cm visoki krilni igrač, koji je ove sezone sa U18 reprezentacijom Slovenije osvojio bronzanu medalju na evropskom prvenstvu u Grčkoj i pritom bio prvi strelac svoje ekipe sa prosekom od 14.4 poena po utakmici. Takođe je kao 17-godišnjak debitovao i za seniorsku reprezentaciju Slovenije. Glas će debitovati za Dinamik u okviru KLS lige u Subotu od 19 časova u Hali Sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu.

„Presrećan sam što sam došao u Dinamik, klub koji ima odlične uslove za napredak i razvoj mladih igrača i to je ujedno bio jedan od glavnih razloga moje odluke o prelasku. Zahvalan sam upravi i treneru na ukazanom poverenju i potrudiću se da maksimalno iskoristim ovu priliku. Mislim da imamo vrlo zanimljiv i kvalitetan tim, dobro se razumemo međusobno i kada se još malo uigramo bićemo težak protivnik svim ekipama u KLS i ABA2. Jedva čekam da u subotu protiv Zlatibora stanem na parket rame uz rame sa mojim novim saigračima.,“ izjavio je najnoviji „Dorćolac“.

>