Rogaška reinforced by Dornik and Čigoja

Sunday, 01. September 2019 at 17:22

Rogaška have strengthened their ranks, by adding Jan Dornik and Dejan Čigoja to their roster.

Rogaska team (Photo: Rogaska)

Rogaška have signed 21-year old and 199 cm tall Jan Dornik, who plays best at the forward position. Jan Dornik, who used to play for Slovenia National Team youth categories, used to play senior basketball for Union Olimpija II and LTH Castings of Škofja Loka. At the beginning of last season he moved to USA. In the NCAA he appeared six times for Loyola University and returned to Slovenia in January. In the second half of the season he played again for LTH Castings in the Slovenian National Championship 2nd division, averaging 8.5 points and 4.5 rebounds per game.

At the beginning of the training camp, Jan joined Rogaška squad and moved to China tour with them. He satisfied the expectations of the coaching staff in China and immediately after returning home he signed a 2-year deal.

After signing another newcomer, Dejan Čigoja, Rogaška have completed their squad for the 2019/20 season.

30-year old and 205 cm tall Čigoja is well known to Slovenian basketball fans. He used to play for Geoplin Slovan, Zlatorog, Portorož, Ilirija and Tajfun and tried his luck also abroad, by playing for BSC Raiffeisen Furstenfeld Panthers, WBC Raiffeisen Wels and Cafes Candelas Breogan Lugo

--------------------

Rogaško okrepila Dornik in Čigoja

Košarkarski klub Rogaška se je okrepil z Janom Dornikom ter Dejanom Čigojo.

Košarkarski klub Rogaška se je okrepil z 21-letnim 199 cm visokim Janom Dornikom, ki se najbolje znajde na poziciji krila. Dornik, v preteklosti član mlajših selekcij slovenske reprezentance, je v članski konkurenci že igral za Union Olimpijo II in škofjeloški LTH Castings. Na začetku minule sezone se je odpravil na študij v ZDA. V NCAA je za Loyolo odigral šest tekem, januarja pa se je vrnil v Slovenijo. V drugi polovici lanske sezone je v 2. SKL, znova za LTH Castings, v povprečju dosegal 8,5 točke in 4,5 skoka na tekmo.

Na začetku priprav se je Jan pridružil ekipi Rogaške in z njo odpotoval tudi na pripravljalno turnejo na Kitajsko. Tam je prepričal strokovni štab, takoj po prihodu domov pa je s Košarkarskim klubom Rogaška podpisal dveletno pogodbo.

Po podpisu še enega novinca, Dejana Čigoje, pa je Rogaška zaključila s kadrovanjem pred sezono 2019/20.

30 letni 205 cm visoki Čigoja je stari znanec slovenskih košarkarskih parketov. V Sloveniji je igral že za Geoplin Slovan, Zlatorog, Portorož, Ilirijo in Tajfun, preizkušal pa se je tudi v tujini (BSC Raiffeisen Furstenfeld Panthers, WBC Raiffeisen Wels, Cafes Candelas Breogan Lugo).

>