American reinforcement in Domžale

Tuesday, 06. August 2019 at 17:57

The Helios Suns have added the next player to their roster for the forthcoming season. 28-year old American player John Florveus will be the key player under the rims.

Helios Suns fans Ravbarji (Photo: Helios Suns/Gasper Papez)

He is a 211 cm tall center, that has been playing in Europe for the last five years, after he ended his college career at University of Georgia. He played in Romania (Timba Timisoara), Germany (s.Oliver Wurzburg), Georgia (Cactus Tbilisi, Greece (Koroivos Amaliadas) and Slovakia (Spisska Nova Ves). He averaged 12.9 points and 8.8 rebounds per game in Slovakian National Championship last season.

As he joined the Sunx, John Florveus told: “I am very satisfied for the fact that with the Helios Suns we have managed to agree on cooperation. I am eagerly awaiting our season in the ABA League 2. I am ready for hard work and wish to help the team in every possible way.”

---------------------

V Domžalah pod obroči ameriška okrepitev

Domžalčani so v zasedbo za novo sezono dodali naslednjega košarkarja. Glavno breme pod obroči bo nosil 28-letni ameriški košarkar John Florveus.

Gre za 211 cm visokega centra, ki je zadnjih pet sezon, potem ko je končal s študijem na University of Georgia v ZDA, preigral na evropskih igriščih. Bil je v Romuniji (Timba Timisoara), Nemčiji (s.Oliver Wurzburg), Gruziji (Cactus Tbilisi), Grčiji (Koroivos Amaliadas) in na Slovaškem (Spisska Nova Ves). Tam je lani dosegal po 12,9 točke in 8,8 skoka na tekmo.

Ko se je s Sonci dogovoril za sodelovanje je John Florveus dejal: "Zelo sem zadovoljen, da smo se s Helios Sunsi dogovorili za sodelovanje. Z navdušenjem pričakujem našo sezono v Drugi ligi ABA. Pripravljen sem na trdo delo, ekipi pa želim pomagati na vse možne načine."

>