Čebašek reinforced Sixt Primorska

Tuesday, 05. February 2019 at 12:05

Sixt Primorska have furtherly stengthened their roster. 27-year old Slovenian intenrational Jakob Čebašek is coming to Koper. The forward signed a contract until the end of the next season with the leading ABA League 2 side.

Jakob Cebasek (Photo: FIBA)

Čebašek, who started his career with Parklji Ljubljana, also played for Maribor, Elektra, Zlatorog and Hopsi, Liege Basket and Mechelen, for which he averaged 4.2 points and 2.4 rebounds in 15 minutes per game on court in the Belgian League.

As he signed a contract with the Koper squad, Jakob Čebašek was satisfied: “I have chosen Sixt Primorska, since it is a truly professional organization, which is organized at a truly high level and also has high goals both in the regional competition and domestic competitions. I will try to do my best to help the team achieve its goals, so I am looking forward to cooperating with head coach Jurica Golemac, since both of us have wanted to cooperate earlier as well. I am happy to have received a good offer from my country, where it will be better to live for my family as well.”

--------------------

Čebašek okrepil Sixt Primorsko

Moštvo Sixt Primorske je še dodatno okrepilo svoje vrste. V Koper se iz belgijske elitne druščine seli 27-letni slovenski reprezentant Jakob Čebašek (200 cm, 1991). Krilni košarkar je s klubom sklenil sodelovanje do konca prihodnje sezone.

Čebašek je športno pot začel pri ljubljanskih Parkljih. Po dveh letih odsotnosti s parketov se je jeseni 2014 na sceno vrnil v dresu nekdanjega mariborskega prvoligaša, sezono pa končal pri šoštanjski Elektri. Za tem je v domovini igral še pri Zlatorogu in Hopsih, v dresu katerih je postal najkoristnejši košarkar prvega dela Lige Nova KBM. Poleti 2017 se prvič podal na tuje. V Belgiji je okrepil zasedbo Liege Basket, to sezono pa je v isti ligi začel pri kengurujih iz Mechelena. Na 13 tekmah je v povprečno dobrih 15 minutah 4,2 točkama dodajal 2,4 skoka.

Jakob Čebašek je bil zadovoljen ob podpisu pogodbe s Koprčani: "Za prestop v Sixt Primorsko se odločil, ker gre za izredno profesionalno organizacijo, ki na vseh področjih deluje na izredno visoki ravni, ob tem pa ima visoke cilje tako v regionalnem tekmovanju, kot tudi v slovenskih tekmovanjih. Že v tej sezoni bom skušal pomagati ekipi do ciljev po najboljših močeh. Zelo se veselim tudi sodelovanja s trenerjem Jurico Golemcem, saj je že poprej obstajala želja po sodelovanju. Vesel sem, ker sem dobil ugodno ponudbo iz domovine, kjer bo lažje tudi moji družini."

>