Darko Kostić is the new head coach of Vršac

Friday, 04. January 2019 at 20:58

The club had to react after losing 11 games in a row in ABA 2. 

Vrsac team (Photo: Vrsac/Milos Zivkovic)

It is official! Vršac parted ways with Branko Maksimović and appointed Darko Kostić as the new first team head coach. The club thanked Maksimović for everything he has done for the team and wished him all the best in his future career.

Vršac simply had to react after losing 11 games in a row in ABA 2. Therefore, they decided to hire Darko Kostić, a young basketball coach who has worked in OKK Beograd (2016-2018) and in Academic Bultex 99 (2018) so far in his coaching career.

“I know the players and I think that they deserve a better score than they currently have. Firstly, we need to play a better defense, because we simply cannot even think about beating anyone if we keep conceding 90 points per game. Also, we need to improve the team chemistry. We need to make the players play for each other. I want them to fully realize what I want from them,” said Kostić.

Vršac also announced that Nikola Silađi left the team and moved to Bratunac. The club wished Silađi all the best in the future.

--------------

Darko Kostić novi trener Vršca

Posle utakmice 14. kola ABA 2 lige protiv Dinamika Vrščani su se rastali sa trenerom Brankom Maksimovićem i ekspresno angažovali novog šefa stručnog štaba. Kormilo je preuzeo Darko Kostić kome će dolazak u Vršac biti najveći trenerski izazov u dosadašnjoj karijeri.

Kostić je kao igrač bio internacionalac u Grčkoj, Nemačkoj, Belgiji, i Slovačkoj, u Srbiji je nastupao za Smederevo i beogradski Radnički. Kao trener počeo je u stručnom štabu OKK Beograda kao pomoćnik Vladi Đuroviću, a od 2016. do 2018. Klonfere je predvodio samostalno. Jednu polusezonu bio je i prvi trener bugarskog Akademika iz Plovdiva.

“Nezahvalno je za svakog trenera da ekipu preuzme na polusezoni. Igrače Vršca poznajem, mislim da imaju kvalitet za bolju poziciju na tabeli od ove koje trenutno zauzimaju u ABA 2 ligi i KLS. Uloge u timu moraju biti jasne i ekipa mora mnogo bolje defanzivno da izgleda. Mislim da koliko god da si dobar u napadu ako u proseku primaš 90 poena teško možeš da pobediš. Pojedini igrači sigurno mogu više, ne pokazuju trenutno igre na nivou kvaliteta koji poseduju i moram što pre da utvrdim razlog zašto je to tako. Moramo da popravimo hemiju u ekipi, da igrači više igraju jedan za drugog i da im bude potpuno jasno šta očekujem od njih”, zaključio je Kostić.

Košarkaški klub Vršac zahvaljuje se dosadašnjem treneru Branku Maksimoviću na izuzetno korektnoj saradnji, na svemu što je uradio za klub i želi mu puno sreće u nastavku karijere. Klub je napustio i krilni centar Nikola Silađi koji karijeru nastavlja u ekipi Bratunca. I njemu se uprava KK Vršac zahvaljuje na dobrim igrama i saradnji.

>