Helios Suns reinforced by Hirschmann

Monday, 30. December 2019 at 15:44

In Domžale they have received the holiday present, as a new player was added to their roster. It is the 19-year old Adrian Hirschmann, who is moving to the Suns from Parklji basketball club.

Helios Suns team (Photo: Helios Suns/Gasper Papez)

The 192 cm tall player already has three senior basketball seasons behind him and this season he has been playing for Parklji Ljubljana, for which he averaged 18.5 points and 5.4 rebounds per game in the Slovenian National Championship Second Division. He used to play for the Slovenia U20 National team at the 2019 European Championship in Israel.

Adrian has already joined the Helios Suns practices.

Adrian Hirschman told as he joined the Helios Suns: “I have decided to sign with Helios Suns, because they offer excellent working conditions and chances for further development. I have been warmly welcomed in the club and I am looking forward to strenuous practices, while being aware that I will have to prove myself in the new environment.”

--------------------

Helios Suns okrepil Hirschmann

V Domžalah so se razveselili prazničnega darila, v rotacijo so namreč dodali novega košarkarja. Gre za 19-letnega Adriana Hirschmanna, ki se k Sunsom seli iz Košarkarskega kluba Parklji.

192 cm visok branilec ima kljub mladosti za sabo že dobre tri odigrane sezone članske košarke, v letošnjem letu pa je v dresu ljubljanskih Parkljev, ki so pred dnevi javili, da se umikajo iz tekmovanj, v 2. SKL dosegal po 18,5 točke in 5,4 skoka na tekmo. Z Ljubljančani je lani postal tudi mladinski državni prvak, letos poleti pa je nosil dres slovenske reprezentance U20, ki si je na evropskem prvenstvu divizije A v Izraelu priigrala 11. mesto.

Adrian se je že pridružil treningom moštva Helios Suns.

Adrian Hirschman je ob prestopu k Helios Suns povedal: "Za Helios sem se odločil, ker imajo v Domžalah izvrstne pogoje za delo in moj nadaljnji razvoj. V klubu so me super sprejeli, veselim se napornih treningov, vem pa, da me čaka še veliko dokazovanja v novem okolju."

>