Jure Pelko is coming back to Domžale

Monday, 12. August 2019 at 13:41

One of the last reinforcement of the Helios Suns ahead of the new season is the 29-year old Jure Pelko, who used to play for the Domžale club on two occasions before. The last time was two seasons ago, after which he moved to Czech Republic to play for Olomoucko.

Jure Pelko (Photo: Olimpija Ljubljana/Ales Fevzer)

Jure Pelko used to play successfully in Domžale in the second half of the 2014/15 season, then moved to Graz and Petrol Olimpija and after another extremely successful 2017/18 season in the jersey of Helios Suns, he moved to Czech Republic. At Olomoucko, he used to play together with another Helios Suns former player, Jan Močnik, averaging 27.1 miuntes, 9.9 points and 6.3 assists per game in the Czech Republic national championship. Given what the squad of Domžale will be looking like this season, Pelko is expected to become one of the mentors of the young backcourt of the team.

As he returned to Domžale, Jure Pelko told: “I am very happy to be putting Helios Suns jersey on again. The team is young and energetic, so I am already looking forward to the first games, to demonstrate what we are capable of.”

--------------------

V Domžale se vrača Jure Pelko

Ena zadnjih okrepitev Helios Sunsov pred novo sezono je 29-letni Jure Pelko, ki je v dveh obdobjih že nosil domžalski dres. Nazadnje pred dvema sezonama, vmes pa je igral na Češkem za Olomoucko.

Jure Pelko je v Domžalah uspešno nastopal v drugi polovici sezone 2014/15, nato je igral za Graz in Petrol Olimpijo, po zelo uspešni sezoni 2017/18 v dresu Heliosa pa ga je pot ponesla na Češko. Pri Olomouckem je bil soigralec še enega nekdanjega "barvarja", Jana Močnika, v povprečju pa je lani v češkem prvenstvu, v 27,1 minute na tekmo, dosegal po 9,9 točke in kar 6,3 podaje. Glede na sestavo letošnje domžalske ekipe, bo Juretu pripadla vloga enega najbolj izkušenih košarkarjev v moštvu in mentorja izredno mladi branilski zasedbi.

Jure Pelko je ob povratku v Domžale dejal: "Zelo sem vesel, da bom spet oblekel dres Helios Sunsov. Ekipa je mlada, energična, zato se že veselim prvih tekem, da pokažemo, česa smo sposobni."

>