Milan Kovačević is moving to the Helios Suns

Monday, 29. July 2019 at 15:49

An up-tempo basketball will be played in Domžale once again in the new season and the team is expected to chase the best possible result in the ABA League 2. 23-year old Milan Kovačević is another youngster, that is moving to Domžale from Parklji of Ljubljana.

Dejan Jakara (Photo: Helios Suns/Gasper Papez)

Milan Kovačević tasted playing in the top division of Slovenian basketball as a youngster of Slovan in the 2013/14 season and used to play in the second division over the past few years (Sežana, Parklji, Grosuplje). He is well-known as a relentless player, that plays best at the power forward position and was one of the best individuals of the league in the previous season. By averaging 19.3 points per gma,e he was the top scorer of the competition, while adding 11.7 rebounds and 2.9 assists per game.

As he signed with the Helios Suns, Milan Kovačević told: “I am happy to continue my sporting path in such a high-quality side, as the Helios Suns are. I wish to thank the club’s management and head coach Jakara for the trust, warranted in me. There is a brand-new and at the same time exceptionally important step in my career ahead of me, so I will do everything in my power in order to help the team achieve the desired results. I believe, that with the help of the Domžale fans, we can accomplish the goals, that we have set ahead of ourselves.”

---------------------

V Helios se seli Milan Kovačević

V Domžalah bodo tudi v novi sezoni spremljali izredno poletno moštvo, ki bo naskakovalo čim boljšo uvrstitev v Ligi ABA 2. Del mladega vala košarkarjev bo tudi 23-letni Milan Kovačević, ki se v Domžale seli iz ljubljanskih Parkljev.

Milan Kovačević je kot mladinec Slovana, v sezoni 2013/14, sicer že okusil igranje v 1. slovenski ligi, v zadnjih letih pa se je razvijal v 2. ligi (Sežana, Parklji, Grosuplje). Slovi kot izredno nepopustljiv košarkar, ki je najbolj domač na položaju krilnega centra, v lanski sezoni pa je bil v dresu Parkljev eden najboljših posameznikov lige. S povprečno 19,3 točke je bil prvi strelec tekmovanja, temu pa je dodajal še po 11,7 skoka in 2,9 podaje na tekmo.

Milan Kovačević je ob podpisu za Helios Suns dejal: "Vesel sem, da bom svojo športno pot nadaljeval v tako kvalitetni sredini, kot so Helios Sunsi. Vodstvu kluba in trenerju Jakari se na tem mestu zahvaljujem za izkazano zaupanje. Pred menoj je čisto nov in hkrati zelo pomemben korak v karieri, zato bom naredil vse, da pripomorem k čim boljšim rezultatom ekipe. Verjamem, da nam s pomočjo domžalskih navijačev lahko uspe doseči zastavljene cilje."

>