Borac sign contracts with Stamenković and Alikadić

Monday, 03. September 2018 at 16:02

Two more newcomers have arrived in Čačak!

(Photo: ABA/Ivica Veselinov)

Borac have completed two more transfers! Svetozar Stamenković and Adi Alikadić have become the new members of Čačak squad.

Stamenković (28 years, 206 cm) signed a 1-year contract with the club. His primary position is power forward and he should be a significant reinforcement for the team down in the paint. Stamenković spent the previous season in Slovakian team Košice.

Alikadić (19 years, 190 cm) penned a 3-year deal with Borac. This extremely talented shooting guard was part of U16 BiH team who won the gold medal at the U16 FIBA EuroBasket 2016. He spent the previous season in Bosna Royal.

------------------

Borac ugovorio saradnju sa Stamenkovićem i Alikadićem

Borac nastavlja da se pojačava pred početak nove, po svemu sudeći naporne sezone. Roster čačanskog tima bogatiji je za dva nova imena. U klub je juče stigao korpulentni Svetozar Stamenković (28 godina, 206 cm), igrač koji popunjava poziciju krilnog centra. Takođe, klub je parafirao ugovor i sa mladim bekom Adijem Alikadićem (19 godina).

O očekivanjima u novoj sredini Svetozar Stamenković je kazao.

"Prvi mi je dan u novom klubu. Mora da prođe perioda adaptacije. Naravno, očekivanja su velika. Borac je odličan klub, drago mi je što sam u Čačku, jednom od najvažnijih košarkaških centara bivše Jugoslavije. Ponosan sam što sam postao deo ovog tima. Poznajem ljude koji vode klub, trenera Arsića, pojedine igrače, tako da smatram da imam dobru budućnost u timu. Uzgred, ugovor je potpisan na godinu dana“, reči su novog igrača Borca.

Svetozar Stamenković je profesionalnu karijeru započeo u FMP Železniku, a nastupao je za mnoge klubove u inostranstvu. U sezoni 2017/18. nastupao je za Slaviju iz Košica.

Borac je na tri godine parafirao ugovor i sa Adijem Alikadićem, mladim reprezentativcem Bosne i Hercegovine i osvajačem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za kadete 2016. godine. Reč je o talentovanom i mladom beku, kome košarkaški stručnjaci predviđaju svetlu budućnost.

"Zaista mi je drago što sam potpisao za Borac. Ovde sam već neko vreme, svi u klubu su me lepo primili. Zadovoljan sam kako prolazi trenažni proces. Najmlađi sam u timu, tako da moram puno da se trudim i dokazujem“, reči su novog beka čačanskog tima.

>