Borac signed with Nikola Kočović

Tuesday, 14. August 2018 at 14:40

A newcomer at the position of shooting guard has arrived in the town of basketball upon Morava. It is Nikola Kočović, young and talented player of Čačak.

Nikola Kocovic (Photo: Sixt Primorska/Jani Turk)

Nikola Kočović started his basketball career at Mladost. He also played for Metalac, Spartak, Mladost Zemun and Mladost Mrkonjić Grad.

Nikola stressed that the deal with Morac was signed on mutual satisfaction: “After one season of joint preparations with the team of Borac I have decided to pen a deal with the team from my hometown. I believe that we have agreed on mutual satisfaction. The working conditions here are excellent, we are practicing well and I believe that we will manage to prepare ourselves for the challenges that await properly.”

The new Borac guard expects that he should reveal his full potential in his hometown.

“I am happy that after several years of wandering around I will again be playing basketball in the town where I was born and where I made my first basketball steps. I finally have an opportunity to shine in one place, since I have a multi-year contract signed and I will be able to show everything I have got. Borac is the right club for me and it is one of the most stable clubs in the country,” Kočović concluded.

--------------------

Borac potpisao sa Nikolom Kočovićem

U košarkaški hram kraj Morave nedavno je stigao još jedan igrač na poziciji beka. Reč je o Nikoli Kočoviću, mladom i talentovanom igraču iz Čačka.

Nikola Kočović je košarkašku karijeru započeo u ekipi Mladosti. Takođe, nosio je dres Metalca, Spartaka, Mladosti iz Zemuna, a u minuloj sezoni je igrao za Mladost iz Mrkonjić Grada u BIH.

Nikola ističe da je ugovor sa Borcem potpisan na obostrano zadovoljstvo: ,,Nakon jedne nedelje zajedničkih priprema sa igračima Borca odlučio sam da potpišem ugovor sa klubom iz mog rodnog grada. Smatram da je saradnja sklopljena na obostrano zadovoljstvo. Što se dosadašneg dela priprema tiče, uslovi za rad su fenomenalni, dobro treniramo i verujem da ćemo do početka sezone uspeti da se dobro pripremimo za izazove koji nas očekuju.“

Novi bek Borca smatra da će baš u rodnom gradu uspeti da na najbolji način pokaže košarkaško znanje koje poseduje.

,,Srećan sam što ću nakon nekoliko godina lutanja ponovo nastupati u gradu u kom sam rođen i gde sam načinio prve košarkaške korake. Konačno imam priliku da se skrasim na jednom mestu jer je imam višegodišnji ugovor, tako da ću moći da pokažem šta znam. Borac je pravi tim za mene, jer je reč o jednom od najstabilnijih klubova u zemlji“, dodao je Kočović.

>