Marinković signs with Sixt Primorska

Friday, 22. June 2018 at 17:35

The Tigers have made their 4th signing in the current transfer window. 

Ivan Marinkovic (Photo: Karpos Sokoli/Igor Panevski)

After completing transfers of Žan Mark Šiško, Luka Vončina and Marko Jagodić-Kuridža, Sixt Primorska have added another new player to their 2018/19 roster.

Ivan Marinković has officially signed contract with Sixt Primorska!

This 208 cm tall center is a well-known player to all ABA League fans, as he was a member of Crvena zvezda, Partizan, MZT Skopje Aerodrom and Zadar. Marinković spent the previous season in Yeşilgiresun Belediye, Turkey.

"I am very happy that I joined the ambitious project of Six Primorska. Those high ambitions made me accept the club's offer and I hope that together we will reach the final goal, which is winning the ticket for ABA 1," said Marinković.

--------------

Marinković okrepil Sixt Primorsko

Sixt Primorska ima v svojih vrstah pred sezono 2017/18 že četrto okrepitev. Po Žan Marku Šišku, Luku Vončini in Marku Jagodić-Kuridži bo prihajajočo sezono primorski dres nosil tudi center Ivan Marinković.

Srbski košarkar, ki ima tudi slovenski potni list, je kariero začel graditi pri beograjski Crveni zvezdi, v zadnji sezoni pa branil barve turškega kluba Yeşilgiresun Belediye, ki je v domačem prvenstvu zasedel 15. mesto. Marinković, 24-letni center, ki v višino meri 208 cm, je bil tudi član srbske reprezentance U20, v klubski karieri pa je v dresu Zadra najbolj zablestel v sezonah 2015/16 (povprečje 23,6) in 2016/17 (povprečje 21,4), s »tigri« pa je podpisal dvoletno pogodbo z možnostjo prekinitve po enem letu. S prihodom Marinkovića je igralski kader članskega moštva za prihajajočo sezono skorajda sestavljen, saj vodstvo kluba skupaj s strokovnim štabom zanesljivo načrtuje okrepitev le še na igralnem mestu krila.

Glavni trener članske ekipe KK Sixt Primorska Jurica Golemac na pripravah, ki se bodo v ponedeljek, 13. avgusta, začele v Kopru, računa na 13 igralcev, ki jim bodo v klubu bržkone kmalu dodali še enega tujega krilnega košarkarja. Na trenutnem članskem seznamu igralcev so tako organizatorji igre Žan Mark Šiško, Daniel Vujasinović, Maksim Gorbačov, branilci Tadej Ferme, Gregor Glas in Alen Hodžić, krilna košarkarja Luka Vončina in Luka Rožanc, pod košema pa Marjan Čakarun, Marko Jagodić-Kuridža, Jan Kosi, Nejc Zupan in Ivan Marinković.

Ivan Marinković, novi center Sixt Primorske ni skrival zadovoljstva ob dogovoru s Primorci: „Izjemno zadovoljen sem, da sem za nov izziv v karieri izbral ambiciozen projekt Sixta Primorske, o katerem sem slišal veliko dobrega. To je pravzaprav bilo skupaj z velikimi ambicijami odločilno pri moji odločitvi za selitev v Koper. Kombinacija odličnih strokovnjakov in ljudi je skupaj s skupno željo, da se prebijemo v Ligo ABA 1 ter osvojimo katerega od slovenskih naslovo, bila ključna za to, da sem podpisal pogodbo s tigri. Upam, da bomo rjoveli glasno in odločno!“

>