Borac sign contract with Miloš Dimić

Wednesday, 03. January 2018 at 13:39

The club from Čačak has brought a new player into the team roster. 

ABA League j.t.d. logo

It is official! Miloš Dimić is a new player of Borac! After the injury of Đorđe Mićić, the club from Čačak had to find a replacement and they have decided to sign Dimić. This 28-year old shooting guard has been registered to play in ABA League 2 so he will be able to make a debut for his new team already in the upcoming round.

“After receiving several offers, I have decided to accept the one from Borac. I want to get back into the right rhythm and to show that I can still play at the high level after recovering from injury. Borac is a great club, with excellent players and excellent head coach. Some of the players I already know. I played with Marinović in Radnićki Kragujevac, I was with Todorović and Pešaković in Igokea, I played with Stojadinović in Vršac, while I know Balaban for a long time. I had the first training on Wednesday and I have no doubt that everything will be fine,” said Dimić and added that he is glad that he will be playing in ABA League 2.

“I think that playing in ABA League 2 is very good for Serbian basketball and generally for our clubs. It gives the players an opportunity to develop their skills and to leave their mark on the big stage.”

Miloš Dimić has played for several well-known regional clubs in his career, including FMP, Radnički Kragujevac and Vršac.

-----------------

Borac doveo novo pojačanje, stigao Miloš Dimić

Borac je nakon povrede Đorđa Mićića bio prinuđen da potraži iskusnog igrača koji igra na istoj poziciji. Rešenje je pronađeno u Milošu Dimiću (28 godina, 195 cm). Dimić je licenciran, a ugovor je sklopljen do kraja ove sezone.

O razlozima zbog kojih se opredelio baš za klub iz grada košarke, novi igrač Borca je izjavio:

"Pored nekoliko ponuda, odlučio sam se za Borčevu. Želja mi je da se vratim u pravi ritam i da pokažem šta znam, nakon povrede koju sam doživeo”, rekao je Dimić.

Dimić se novom klubu nedavno priključio, a o atmosferi u timu i uklapanju u isti je izjavio:

"Borac je sjajna ekipa, sa vrhunskim igračima i odličnim trenerom. Neke od saigrača znam od ranije: sa Marinovićem sam igrao u Radničkom, Todorovićem i Pešakovićem u Igokei, Stojadinovićem u Vršcu, znam i Balabana. U sredu sam imao prvi trening, videću kako će ići, ali ne sumnjam da će sve biti kako treba”.

Borac ove sezone igra na dva fronta. Miloš Dimić se dotakao i te teme:

"Smatram da je igranje u Drugoj ABA ligi dobro za srpsku košarku, ali i klubove. Igranje u regionalnom, ali i domaćem takmičenju daje veću šansu igračima za napredovanje i dokazivanje”, zaključio je Dimić.

Uzgred, Dimić je seniorsku karijeru započeo 2009. godine u ekipi FMP, odakle je 2011. godine otišao u Radnički FMP, gde je proveo jednu godinu. Od 2012. do 2014. igrao je u Radničkom iz Kragujevca. Te 2012. je poneo titulu MVP Super lige. Nakon toga odlazi u ekipu Vršca, gde provodi jednu sezonu. Nakon toga je igrao za Igokeu, da bi se 2016. vratio u Vršac. Internacionalnu karijeru gradio je u ekipi Esprit Košice, gde je nastupao 2016. godine.

>